Geen producten in de winkelwagen

Update! Alfi heeft inmiddels haar gouden mandje gevonden! Ze woont bij een geweldig gezin waar ze ook nog is een honden vriendinnetje erbij heeft.

Alfie zoekt een nieuw thuis, wie helpt ons mee om voor deze lieve schat een warm nestje te vinden? Hieronder de tekst van haar baasjes.

Samen sterk en alles voor Alfie ❤️ Delen is heel welkom. 

Alfie (teefje, kruising pointer) is rond 1 juli 2015 geboren op Zakynthos in Griekenland. Als pup werd ze in een prullenbak gevonden, samen met haar broertjes en zusjes. Vervolgens is ze opgevangen in een asiel aldaar, alsnog gezoogd door de moeder en na een half jaar via de stichting ‘Dierenhulp zonder Grenzen’ in Nederland ondergebracht bij een gastgezin. Enkele maanden daarna, maart 2016, is ze bij ons in Amsterdam komen wonen.

Alfie is een vrolijke, slimme, actieve, lieve, gevoelige en enorm aanhankelijke hond. Het is echt een knuffeldier, het liefst zou ze de hele dag bij je op schoot zitten. Ze is gek op aandacht en ze is altijd blij om je te zien. Ze is waaks, maar verder is ze binnen over het algemeen rustig en kan ze heerlijk uren liggen slapen in haar mand. Buiten wordt ze wakker, daar is ze extreem actief. Aan de lijn, op straat kan ze uitvallen naar andere honden, maar eenmaal in het bos is ze helemaal in haar element, daar komt haar jachtinstinct naar boven en scheurt ze onvermoeibaar achter haar neus, andere honden en vogels aan. Hardlopen met de baas vindt ze ook geweldig, evenals zwemmen in de zomer.

Aanlijnen kan na een uitgebreide boswandeling wel eens een opgave zijn, helemaal als ze doorheeft dat het speelkwartier voorbij is en ze weer de auto in moet (autorijden doet ze dagelijks, maar vindt ze niet zo fijn). Ze kan prima alleen thuis zijn, dat vindt ze geen probleem. Af en toe logeert ze bij familie waar twee honden aanwezig zijn en dat gaat prima. Met katten heeft ze geen omgangservaring. Ze is een keer op straat door een kat in haar oog gekrabd, dus komt ze een kat tegen op straat is het voor haar oppassen geblazen. Maar wie weet, kan ze toch met katten worden gesocialiseerd.

Alfie is best wel onzeker, gestrest en ook vrij angstig. Dat komt waarschijnlijk door een niet optimale socialisatie als puppy en natuurlijk het opgelopen trauma van het gedumpt worden in een afvalbak op straat. Tijdens een wandeling in het park is ze twee keer aangevallen door een andere hond, wat haar onzekerheid vermoedelijk heeft verstrekt. Dit kan zich vertalen in zogenaamde angstagressie, waarbij ze kan uitvallen naar andere mensen of honden. Vooral op voor haar onbekende plaatsen en bij onbekende mensen, of bij onvoorspelbare gebeurtenissen kan deze angst opspelen. Haar haren gaan dan overeind staan en uit zelfbescherming blaft ze hard om de ander af te schrikken. Ze kan zichzelf hierin moeilijk kalmeren. Hier kan zeker aan gewerkt worden met haar.

We hebben gemerkt dat kleine kinderen een trigger voor haar angst kunnen zijn. Daardoor is het niet verstandig haar te plaatsen in een gezin met kleine kinderen. Aangezien we zelf kortgeleden ouders zijn geworden en vaak kinderen over de vloer zullen gaan krijgen, zijn we genoodzaakt, met heel veel pijn in ons hart, een ander plekje voor Alfie te zoeken. ‘Dierenhulp zonder Grenzen’ is bezig geweest met het zoeken naar een nieuwe plek voor haar, maar dat is helaas tot op heden niet gelukt. Daarom doen wij nu een beroep op Stichting Hanna, waarvoor enorm bedankt!

Alfie is gesteriliseerd. Tevens is er heupdysplasie geconstateerd maar daar heeft ze gelukkig weinig last van. Soms kan ze, na een hele dag rennen, een beetje moeilijk lopen. Ze is een fantastische, leuke en lieve hond. We hopen een fijn baasje voor haar te vinden, die gek is op wandelen, knuffelen en haar alle aandacht kan geven die ze verdient maar haar ook zeker een veilige en voorspelbare omgeving kan bieden. Idealiter zien we dus een stel of alleenstaande zonder kinderen met een tuin maar ook iemand die de tijd heeft en de kennis om met haar aan haar onzekerheid/angst te werken.