Geen producten in de winkelwagen

Update Helaas is Guus over de regenboogbrug gegaan. Zijn hart en longen lieten het afweten. Wij wensen Elly heel veel sterkte met dit verlies! Rust zacht lieve Guus.

GEPLAATST
Het is gelukt en Guus heeft zijn nieuwe plekje gevonden. Iedereen heel erg bedankt voor het delen!!! Samen sterk.

MEGASPOED MEGASPOED Zonnetje GUUS.
Wegens emigratie bazin (26 september a.s. !) zoekt mooie kater Guus met SPOED een nieuw thuis.
Guus is ca. 7 jaar oud.
DELEN JULLIE MEE VOOR DEZE LIEVERD ?
Meta is de huidige baas van Guus. Zij vertelt: “In december 2010 had ik de eerste bezichtiging van mijn huidige koopwoning. Guus de kater stond op de overnamelijst. Ik vond het waanzin een dier op de overname lijst te plaatsen. Het was voor mij gelijk duidelijk dat hij mocht blijven indien ik het huis zou kopen. Ik kocht het huis en Guus bleef. Guus bleek behoorlijk verwilderd. Hij heeft het voor mijn komst helemaal alleen moeten doen, dat was duidelijk”.
Menselijk contact was vreemd voor hem. Het leek Meta een goed plan om een training resocialisatie met hem doen. Guus ging een aantal weken in een aparte ruime kennel in de garage… Meerdere keren per dag werd Guus geaaid, op schoot genomen, opgetild en weer met rust gelaten. Na die weken ging het contact met Guus veel soepeler.
Een paar keer een kopje tegen de benen, een aai over zijn kopje…langzaam begon hij te wennen aan menselijk contact.
Als hij er echter genoeg van heeft kan hij een enkele keer wel eens uithalen.
Dan is hij er klaar mee, maar dat is nou eenmaal “kattengedrag”.
Hij vindt de honden in de tuin (van bazin) steeds minder fijn en is daarom vaak bij de nabije buren in de tuin. Sinds korte tijd staat de woning van Meta te koop wegens vertrek naar het buitenland. Guus staat absoluut NIET op de overname lijst.
Meta: “Guus naar een asiel brengen voelt als verraad en kan ik niet over mijn hart verkrijgen. Ik geloof dat ik Guus alleen maar heel ongelukkig maak wanneer ik hem meeneem. Ik wil graag dat Guus op een goede plek komt “
Guus is een gezonde lieve kater. Hij is voor hij in huis kwam bij de huidige eigenaresse vermoedelijk ooit aangereden (informatie van de nabije buren). Hij loopt daarom een klein beetje mank. Hij vindt het niet fijn wanneer je hem over zijn achterlijf aait. In de winter kan zijn vacht wel eens wat klitten geven. Als hij goed verzorgd wordt en men hem regelmatig borstelt, valt dat uiteraard reuze mee.
Guus is gechipt en gecastreerd. Niet geënt. Wel altijd ontwormd en anti vlo/-teek gekregen. Mooie Guus ligt graag in de zon. Op alle mogelijke plekken waar zon is, daar is Guus.
Zijn karakter is speciaal en leuk. Hij kan een beetje bang en afwachtend zijn, maar ook dominant en soms heel nieuwsgierig.
Ondanks dat hij niet graag in het gedeelte van de tuin is waar de honden zijn, verblijft hij altijd wel in de nabijheid. Guus woont nu in een vrijstaand huis in landelijk gebied, waar hij veel ruimte tot zijn beschikking heeft. Guus is graag in de voortuin. Hij ligt hier overdag vaak tussen de planten te slapen. Wanneer zijn bazin weggaat of thuis komt laat hij zich altijd zien en horen. Hij wil heel graag kopjes geven, om je benen draaien en geaaid worden.
Hij reageert goed op zijn naam en komt naar je toe, als je hem roept.
Hij slaapt nu ‘s nachts in één van de mandjes in de garage, maar het is uiteraard zeer denkbaar hem gewoon gezellig in huis te houden. Een huis waar hij geen angst hoeft te hebben voor honden die hem opjagen. Een rustig thuis waar hij warmte en liefde vindt. Lieve Guus is het zo waard !
De weg voor het huis steekt Guus regelmatig over. Hij kijkt eerst links en dan rechts alvorens hij oversteekt.
Guus kan het redelijk vinden met andere poezen. De andere “buiten”- poes en Guus zijn geen vriendjes maar accepteren elkaars aanwezigheid wel. Geen vechtpartijen. Hij tolereert de andere katten. Guus vindt de honden in huis steeds minder leuk. Dit komt vooral omdat één van de hondjes, een Terriër behoorlijk kan blaffen tegen hem en hem zelfs opjaagt.
Arme Guus. Hij vindt dit heel eng.
De andere twee honden doen dit gelukkig niet en daar kan hij dan ook beter mee overweg. Guus is regelmatig bij de naaste buren. Daar zijn geen honden. Hij heeft steeds meer voorkeur voor ruimtes waar geen honden zijn….
Guus verdient het zo om een rustig en liefdevol plekje te krijgen waar hij de rest van zijn leven goed en liefdevol verzorgd zal worden