Geen producten in de winkelwagen

 

 

 

 

 

 

Het verhaal van Muis

sinds 18-7-2018 bewoonster van de Achtste Hemel

Lieve Muis doodsbang en ziek werd ze gevonden op straat en naar het asiel in Drachten gebracht. Daar zat ze te wachten tot ze een eigen thuis zou krijgen. Door haar verlegenheid kreeg ze weinig aandacht van mensen. Maar niet alleen de verlegenheid speelde haar parten, ze had ook suikerziekte. Hiervoor moest ze 2 keer per dag insuline krijgen. Dát maakte haar adoptiekansen aanzienlijk kleiner. Het lieve diertje begon weg te kwijnen in het asiel.

Gelukkig kon Muis naar de Achtste Hemel komen. De lieverd durfde het eerste half jaar amper haar mandje uit te komen. Maar na een poosje voelde ze zich opgenomen in de grote groep. Ze overwon haar verlegenheid en staat vooraan in de rij bij de voerrondes, speelt tikkertje en geniet van de mooie ren buiten. Haar suikergehaltes worden goed in de gaten gehouden.

En hoe het verder ging

Met die suikerziekte van Muis bleek iets vreemds aan de hand. Haar waarden bleken standaard te hoog om dan ineens drastisch te dalen. Zodanig dat ze meer dan eens in coma raakte vanwege een hypo. Door goed haar suikers te monitoren zijn we erachter gekomen dat ze geen suikerziekte heeft maar de zeldzame ziekte insulinoom, een alvleeskliertumor.

Dit houdt in dat haar suikerwaarden constant gevaarlijk laag zijn. Zonder goede begeleiding raakt ze in coma, wat haar dood zou worden. Uiteraard doen we er alles aan om dat te voorkomen. Ze heeft extra voermomenten om te zorgen dat ze stabiel blijft.

Het is alsof ze het weet en geniet zo intens van het leven. Het meisje heeft een levenslust die ontroerend is. (07-06-2020)