Geen producten in de winkelwagen

lily gras

Vlak voor de kerst toch nog een afscheid. Een ode aan bijzondere, dappere Lily (21jr).

Image may contain: 1 person, outdoor

Liefste Lily,

Alweer lang geleden kwam je bij me. In tegenstelling tot de meeste andere bewoners had je een mooi leven gehad, alleen met verdrietige afloop. Van de ene op de andere dag werd je lieve vrouwtje erg ziek en moest je verhuizen. In het begin moest je even wennen, maar al snel vond jij het geluk bij me. Elke dag liep je mee naar het vee, samen konijnenhokken schoonmaken, alles vond je gezellig. Je was er altijd, zonder echt aanwezig te zijn. Gewoonweg omdat je zo’n lieve schat was. Je maakte nooit ruzie met de andere katten, je was nooit opdringerig, klaagde nooit, je was alleen maar gelukkig.De laatste jaren in Bourtange vond je ook prachtig. Al snel had je een routine gevonden en wéér ging je mee naar het vee. Je had je eigen plekje in de snackbar buiten, waar je heerlijk sliep overdag en met je mooie grote kijkers oplette wanneer het snacktijd was. Het enige wat je dan deed was ons aankijken, niemand kon je weerstaan.

In het voorjaar ging je lijfje achteruit, de tand des tijds speelde parten. Maar jij genoot ongestoord door. Ik maakte me vaak zorgen om je, je werd zo mager, hield vocht vast, maar met een extra medicijn deed je alsof er niets aan de hand was. Tot de allerlaatste dagen…

Afgelopen weekend werd het een strijd voor je lijfje, maar in je koppie was je er niet klaar voor. Ik hield je angstvallig in de gaten, je mocht geen seconde gaan lijden. Maandagavond kwam je naast me liggen, terwijl ik online in bestuursvergadering was.Dubbel, ik voelde dat je me iets wilde vertellen. Één hand aan de telefoon, de andere op je hoofdje, dat vond je altijd lekker.Opeens stond je op en ging weg.Instinctief volgde ik je, op de achtergrond begon Red al zachtjes te huilen. Hij had gelijk… Je ging liggen, je mooie hoofdje in mijn handen en daar ging je, het ging zo snel. Gisteren heb ik je naar je laatste rustplaats gebracht, samen met Red (foto). Wat een gemis Lily, maar dankjewel voor de heerlijke jaren met jou aan mijn zijde, rust zacht…

Het verhaal van Lily

sinds 2016  bewoner van de Achtste Hemel 

Lily woonde samen met een lieve dame waar ze afscheid van moest nemen, toen deze moest worden opgenomen in een verpleegtehuis. Daarna bleef ze alleen in het huis achter waarbij een buurman haar 2 keer per dag kwam verzorgen. Aanvankelijk zou deze lieve senior poes, geboren in 2000, herplaatst worden, maar toen er een plekje in de Achtste Hemel vrijkwam, verhuisde ze naar ons. Nu kan ze weer de liefde en aandacht krijgen waar deze knuffelige dame naar verlangt.

Dame Lily heeft echt even moeten wennen aan het leven met de andere diertjes. Ze raakte snel verstoord als ze ook maar met een oor bewogen. Vaak kwam ze niet verder dan de drempel van haar eigen kamertje. Maar als snel kreeg ze door hoe fijn het was. Overal waar Hanna liep om de diertjes te verzorgen, liep Lily met haar mee. Lily had haar thuis gevonden.

En hoe het verder ging

Zoals elke oudere kat krijgt ook Lily wat ouderdomskwaaltjes. Die worden goed in de gaten gehouden en ze krijgt extra eetmomentjes om zo haar dag portie voer binnen te krijgen. Lily ligt wat vaker gezellig binnen in de woonkamer (oktober 2020).

Waar ze het vandaan heeft gehaald is nog steeds een raadsel. Maar deze oude dame kan nog steeds sprintjes trekken alsof ze weer jong is. Ze eet nog wel slecht en het is net een zoutzakje als je haar optilt, maar ze zet maar door. (november 2020).