Geen producten in de winkelwagen

Gijs

 

 

Het verhaal van Gijs

sinds  2007  bewoner van de Achtste Hemel

De poezenmoeder van Gijs kwam aangelopen bij de Achtste Hemel. Ze was zwanger. Haar mensen waren verhuisd en hadden haar ‘’gewoon’’ achtergelaten. Gijs werd geboren in de Achtste Hemel en is daar ook gebleven.  Vader van Gijs was een bange zwerver, Garfield, die ook bij de Achtste Hemel aan kwam lopen. Ook hij werd opgenomen in de Achtste Hemel en werd het soulmaatje van Hanna onder de poezen. Beide poezen ouders van Gijs zijn inmiddels overleden.

Als jonge poes is Gijs een keer aangereden en werd voor dood achter gelaten. Door de plaatselijke dierenarts was hij opgegeven, maar Hanna zag de levensstrijd en levenslust in zijn oogjes en is hem gaan helpen. Met een aantal dagen vloeibare voedingen rond de klok kon Gijs aansterken. Daarna kon hij door een specialist geopereerd worden. Zijn bekje was op paar plaatsen gebroken en binnenin zijn lijfje was het een ander verschoven. Maar ondanks dit alles was er grote kans van slagen en het slaagde. Gijs herstelde snel en werd een gezonde, blije kat.

Vreemde mensen blijft hij eng vinden, maar Hanna vertrouwt hij volkomen. Het kereltje is liefst buiten waar hij kattenkwaad uithaalt. Sinds zijn ongeluk is hij bang voor auto’s en blijft er ver van uit de buurt.

Vanwege zijn verwondingen heeft hij de gewoonte opgebouwd om zacht voer te eten. En in de Achtste Hemel worden dit soort noodzakelijke wensen ingewilligd dus Gijs krijgt speciale voeding.        

En hoe het verder ging met Gijs

Gijs is nog happy. Eén oog is van binnenuit aan het ontsteken. We weten nog niet wat het beloop hiervan zal zijn, maar het wordt in de gaten gehouden. Zoals bij veel senior katten worden zijn nieren slechter.  Maar Gijs geniet nog.