Geen producten in de winkelwagen

Update 2: Tommy is vanuit het asiel eindelijk herplaatst. Iedereen heel erg bedankt voor het lieve delen. Samen sterk.

Update: Helaas ging het thuis echt niet meer. De huidige baasjes hebben Tommy naar de seniorenopvang in Zeist gebracht van daaruit zal hij herplaatst worden en wij zullen natuurlijk helpen. Iedereen alvast heel erg bedankt voor het lieve delen. Samen sterk!

Knappe senior Tommy zoekt een gouden mandje. Helpen jullie weer mee zoeken? Samen sterk en alles voor Tommy.

Hieronder de tekst geschreven door zijn huidige vrouwtje:

Vier jaar geleden hebben wij Tommy een soort van geadopteerd. Wij kwamen toen in een voor ons nieuwe woning en Tommy zwierf daar volgens andere bewoners al een aantal jaren rond. Wij hebben toen via social media zijn eerste eigenaar weten te achterhalen. Zij vertelde dat Tommy na een verhuizing terug bleef lopen naar het gebied rondom hun oude huis. Dit is toen kennelijk zo gelaten. Verder bleek uit haar verhaal dat Tommy nu ongeveer 17 a 18 jaar oud is. Tommy is gecastreerd en gezond.

Omdat Tommy redelijk vals was door het straatleven, wilden buurtbewoners niets met hem te maken hebben. Wij hebben Tommy toen gesocialiseerd. Wij gaven hem eten, bouwden een huisje voor hem in onze tuin en hebben langzaam maar zeker zijn vertrouwen gewonnen. Het is nu een hele lieve kat, die bij je op schoot kruipt en ontzettend aanhankelijk is. Ondanks deze fantastische vooruitgang, blijft het uiteraard wél een kat met een gebruiksaanwijzing: van onverwachte bewegingen kan hij schrikken en wil hij nog wel eens uithalen. Het is daarom niet veilig om kleine kinderen in zijn buurt te laten. Ook is hij niet gecharmeerd van andere katten/poezen en honden. Dit is ook de reden dat wij hem nooit binnen hebben kunnen houden, omdat wij al drie poezen hadden (en nog altijd hebben). We hebben dit wel geprobeerd, maar dit is helaas echt niet mogelijk.

Wij zijn inmiddels begin dit jaar verhuisd naar een nieuwe woning en hebben Tommy mee verhuisd. In het begin ging dit allemaal fantastisch: hij blijft immers gewoon bij ons in de tuin en in de omgeving van ons huis en hij liet de poezen die wij al hadden en nu ook buiten komen ( het waren binnenpoezen) met rust. Helaas is dit een aantal maanden geleden compleet omgeslagen. Hij valt onze drie binnenkatten (allemaal poezen) aan zodra zij een poot buiten de deur proberen te zetten. Dit gaat er behoorlijk heftig aan toe en hij bijt de poezen tot bloedens toe. Dit terwijl onze andere poezen (waaronder twee Britse kortharen, de rust zelve) nog geen vlieg kwaad doen. Door deze situatie durven onze binnenpoezen niet meer naar buiten en gaan zij tot overmaat van ramp op onze meubels poepen en plassen. Hierop hebben wij van alles geprobeerd, maar het komt volgens deskundigen en de dierenarts echt door de situatie met Tommy. Helaas is deze situatie voor ons onhoudbaar, nu wij een kind van 1,5 jaar rond hebben lopen en inmiddels 24 weken in verwachting zijn van ons tweede kindje.

Het moge duidelijk zijn: wij zoeken voor Tommy een huis zonder andere katten en honden en vanwege zijn verleden ook zonder kleine kinderen. Hij moet ook naar buiten kunnen.

Wie kan deze ontzettend lieve en bijzondere kat een mooie oude dag bezorgen, nu wij dit helaas niet meer kunnen. Ik wil nogmaals benadrukken: het is een ontzettend lieve kat geworden die dol is op aandacht van (volwassen) mensen en een onwijze knuffelkont is geworden. Ook bijzonder: hij wandelt met je mee! Wanneer wij boodschappen gaan doen of ons zoontje naar het kinderdagverblijf brengen, loopt hij met ons mee, wacht voor de deur, en loopt weer mee terug.

Tommy is verder helemaal gezond; wij controleren hem regelmatig op teken en vlooien (dit laat hij allemaal prima toe!!) en hij is nog nooit ziek geweest in de vier jaar dat wij voor hem zorgen. Wij geven hem twee maal daags nat en droog voer (hij krijgt gewoon standaard voer). Hij heeft een eigen huisje, welke mee mag verhuizen. In de winter leggen wij hier altijd ‘s ochtends en ‘s avonds een warme kruik in, maar dit moet een ieder natuurlijk zelf weten. Ook met oud&nieuw houden wij hem binnen (in een afgesloten kamer met zijn huisje en vertrouwde spulletjes. Ook geven wij hem dan een kalmeringspilletje van de dierenarts).

Indien u Tommy een liefdevolle en mooie oude dag denkt te kunnen bieden, kunt u contact opnemen met Sara Groenevelt-Nuijten, saranuijten@gmail.com of 06 45134935. Wij wonen in Driebergen-Rijsenburg (Utrecht).